Aankondiging prekenserie: Vrees niet, geloof alleen

14 januari 2022

Wat is het om te geloven? Wat is de aard van het geloof? Waarop richt zich het geloof? Kun je zeker weten dat je gelooft?

Over het geloof en de zekerheid ervan kunnen in ons hart allerlei vragen leven. De komende zondagen willen we er in de prediking bij stilstaan: bij het geloof in de Heere Jezus.

Geloven in de Heiland is wezenlijk. Uit genade alleen, door het geloof alleen, in Christus alleen kunnen zondaren vrede met God ontvangen. Wie gelooft, ontvangt vergeving van zonden, vaderlijke liefde van God en het eeuwige leven.

Troostvol is het om met zekerheid te mogen geloven dat wij geloven. Als we dat op goede gronden mogen zeggen, schept dat verwondering, vreugde, rust en ruimte. Het is heilzaam voor onszelf, het is heilzaam voor de mensen om je heen. Zij plukken er de vruchten van: vruchten van geloof.

Geloven wij dat God op ons, zondaren, in gunst neerziet, niet om wat wij voor Hem doen, maar om wat Christus heeft gedaan voor ons, dan kan het niet anders dan dat het ons hart verbreekt. De Heere maakt ons nederig, ootmoedig, zachtmoedig, liefdevol.

Zondag 16 januari letten we op het geloof van de bloedvloeiende vrouw. De Heere Jezus geneest haar. Haar genezing is tot bemoediging van Jaïrus, wiens dochtertje ernstig ziek is. Als hij hoort dat zij is gestorven, zegt Jezus hem: ‘Vrees niet, geloof alleen’ (Mark. 5:36). Het zijn deze woorden die we als thema voor de prekenserie hebben gekozen. Van harte Gods zegen toegewenst!



Terug


Bron: https://www.hervormdwaarder.nl/nieuws+en+overdenking/11822/Aankondiging-prekenserie:-Vrees-niet,-geloof-alleen.html